Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за джанти за 33

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за джанти за 33

Здравейте колеги , изпаднаха ми едни джанти 14ки , изчетох сума си теми по въпроса какви са джантите за 33 , но така и не разбрах означенията им. А се колебая дали да не ги взема , тамън да си направя едни комплект летни с тях.

За съжаление по стечение на обстоятелствата няма как да ги пробвам, затова се допитвам до вас. Тези които ми предлагат са с означение 6J14H2 49,5 4x98 .
    Алфата е 33 , 93та година ... Благодаря!

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...EE%F2%E2%EE%F0

Ако това 49,5 е централния отвор няма да станат,ще трябват фланци.
    Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
    Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
    Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение
      http://clubalfaromeo.com/forum/showt...EE%F2%E2%EE%F0

Ако това 49,5 е централния отвор няма да станат,ще трябват фланци.

49,5 не е централният отвор, а това е ЕТ-то на джантата или по-точно "офсет". ЕТ-то е отстоянието на фланеца, който ляга на главината до средата на джантата. 6J е ширината на самата джанта, което ще рече, че тя е широка 6 инча, 4х98 всеки знае какво е, а централният отвор на главината никъде по джантата не е обозначен, но той е 58,4мм
      Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Bobi_33

мерси за информацията , значи да разбирам че ако отвора е 58.4мм на въпросните джанти всичко останало пасва!

Comment

Точни реални размери 58.1 мм. е на 146/146 оригиналните жанти на 33 мож да ги набуташ с мн зор ама няма изкарване после играят стегите абсолютно точният размер за 33 3та серия е 58.6 мм.
          Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
            49,5 не е централният отвор, а това е ЕТ-то на джантата или по-точно "офсет". ЕТ-то е отстоянието на фланеца, който ляга на главината до средата на джантата. 6J е ширината на самата джанта, което ще рече, че тя е широка 6 инча, 4х98 всеки знае какво е, а централният отвор на главината никъде по джантата не е обозначен, но той е 58,4мм
            И аз предполагх,че е ET,но като не съм сигурен по-добре да замълча
            Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
            Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
            Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

Първоначално публикувано от demony Покажи съобщение
              Bobi_33

мерси за информацията , значи да разбирам че ако отвора е 58.4мм на въпросните джанти всичко останало пасва!
              Дай някоя снимка на джантите, да видим какво си напазарувал.

Comment

Имам едно питане:
                Стават ли за нашите кошници джанти от марката "Platin"? Преди две години ми припаднаха 15-ки от тази марка и докато се чудех вече ги нямаше......Мнооооого красиви бяха и сега ми е влязъл един бръмбър в главата да си намеря точно от този модел и марка.

---------- Post added at 21:08 ---------- Previous post was at 20:52 ----------

Ето от този модел:
                http://www.pieseauto.ro/jante-aliaj-...981630995.html

Comment

Първоначално публикувано от juventinets Покажи съобщение
                  Имам едно питане:
                  Стават ли за нашите кошници джанти от марката "Platin"? Преди две години ми припаднаха 15-ки от тази марка и докато се чудех вече ги нямаше......Мнооооого красиви бяха и сега ми е влязъл един бръмбър в главата да си намеря точно от този модел и марка.
                  Може и да стават, стига да са на 4х98
                  Дай някаква снимка на конкретния модел. Със сигурност в нета трябва да има снимки на модела.

Comment

Допълних поста с линк,ама ти излезе много бърз...

Comment

Първоначално публикувано от juventinets Покажи съобщение
                      Допълних поста с линк,ама ти излезе много бърз...
                      Абе честно да ти кажа, според мен, няма да седят добре на нашите каручки. Изглеждат прекалено съвременни за 33-ка. Според мен, тия джанти ще седят страхотно на Пунто 2.

Comment

Георги пак ли си на тема лято,джанти.......

Comment

Е,що да не съм? Направо ми е писнало да гледам кошницата с джантите с които съм сега.Време е за промяна,а джантите направо променят визията на колата.
                          Боби донякъде е прав,че тези,на които съм се спрял са доста модерни за 33-ката.Но като се има предвид,че съвременните коли в болшинството си са грозни(изключвам алфите),а нашите кошарки изглеждат доста добре въпреки възрастта си,може и да паснат на визия.
                          Та тези джанти ги видях преди 2 години в една гумаджийница в Казанлък и гумаджията ме убеждаваше,че ще станат на 33-ката.Викам си на акъла "много си виждал 33-ка" и не му хванах много вяра,базирайки се на собствения си опит.
                          Така или иначе се навих и след известно време пак минавах през Казанлък,ама джантите ги нямаше вече....

Comment

Тези са за по нова кола на наще стари баби по ръбати и стари модели им отиват.......
                            Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4

Comment

Ето съвременна джанта, която ще седи добре на 33-ка
                              Attached Files

Comment

Working...
                              X